Telefon Santrali Çağrı Merkezi

Telefon santrallari aynı ağ üzerindeki telefonların birbirleriyle sabit telefon şebekesine çıkmadan haberleşmelerini sağlar. Yani santral sayesinde yerel bir telefon ağı kurularak telefonlar arasında ücretsiz görüşme yapılabilirken sabit telefon şebekesi üzerinden de yerel telefon ağı dışındaki telefonlarla iletişim kurulabiliyor. Telefon santralleri günümüzde firmalar tarafından şirket içi haberleşmeyi gerçekleştirmek için tercih ediliyor. Kullanıcılar kendilerine verilen kısa kodları (abone numaralarını) tuşlayarak birbirleriyle veya telefon numarasını tuşlayarak dış hatlarla kolayca konuşabiliyor.

IP Santral Nedir?

Geleneksel analog Pbx sistemlerin yerini alan modern IP Pbx santraller, network ağı üzerinden haberleşir. IP santraller kolay yönetilebilir olması kadar güvenli olmasıyla da ön plana çıkar. Bilgisayarlar ile aynı ağ üzerinde çalışabildiği için kurulum ve bakım maliyeti açısından da oldukça caziptir.

IP Santrallerin Geleneksel Santrallerden Farkları

IP santraller geleneksel Pbx santrallerin aksine gelişmeye açık, kolay kontrol edilebilir ve son derece güvenlidir. Aboneler Network ağı üzerinden IP protokolünü kullanarak haberleşir. Klasik telefon hatları ses görüşmesi 64 Kbps bant genişliği kullanırken IP telefon sistemleri sadece 8 Kbps bant genişliği kullanır.

Ayrıca IP Pbx sistemler klasik Pbx sitemlere göre çok daha yeteneklidir. Santral içi görüşme sağlamanın yanında uzaktan erişim, videolu görüşme, çağrı kaydetme, sesli mesaj gibi birçok yenilikçi özelliği de abonelere sunar.

IP Santralleri Neden Kullanıyoruz?

Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor ve bu gelişme özellikle klasik sistemlerde gerekli altyapının da sürekli yenilenmesi ve değiştirilmesi ihtiyacını doğuruyor. Bu yüzden her türlü teknolojinin çok hızlı eskidiği bu dönemde teknoloji yatırımlarının gelişmeye açık yenilikçi sistemlere yapılması çok önemli.

Çünkü gelişemeyecek bir teknoloji ürününe yapılacak bir yatırım, kısa süre sonra gelişen ihtiyaçları karşılayamayacak ve artık hizmet edemez hale gelecektir. Bu durumda ise firmanın bu eski teknoloji çözümünü bir yana atmak ve yeni bir çözüme sıfırdan yatırım yapmaktan başka çaresi kalmaz.

Pbx sistem yatırımlarını gerçekleştirirken, IP Teknoloji ürünlerinin tercih edilmesi ileride gereksinim duyulabilecek birçok özelliğin kullanılabilmesine ve yeni bir yatırıma gereksinimi ortadan kaldıracaktır. Bilgisayarlar ile aynı ağ üzerinde çalışabilen yapısı sayesinde kurulum ve işletme maliyetleri açısından oldukça tasarrufludur.

“IP santral kullanılan sistemlerde IP Telefon kullanarak ofisler ve şubeler arası IP Köprüsü oluşturarak ücretsiz video görüşme yapabilirsiniz”

IP Santrallerin Avantajları
►Mobil cihazınızdan ofis dışından santrale bağlanıp IP telefonunuzu kullanabilirsiniz.
►Farklı birimlerdeki santraller arasında IP bağı kurularak ücretsiz görüşme yapılabilir.
►Kapasite artırmak için santrala yeni kartlar eklenmesi gerekmez.
►Kablo ağı gerektirmez, bilgisayar ağı veya kablosuz ağlar direkt olarak kullanılabilir.
►IP santralların bakımı ve programlaması basit bir Web arayüzü ile kolayca yapılabilir.
►IP altyapısı sayesinde farklı yazılım ve sosyal medya araçlarıyla entegrasyona açıktır.
►IP sistemlerde Video IP telefonlar ile görüntülü görüşme yapmak mümkündür.

Telefon Santrali Nedir?

Telefon santrali nedir? sorusunun en kısa ve anlaşılabilir cevabı; birden fazla telefonun bir merkeze bağlanarak, kendi aralarında ve gelen aramalarla sürekli iletişimin sağlanması için yapılmış, gelişmiş teknoloji sayesinde işletmenize gelen ve giden tüm çağrıları otomatik olarak yönlendiren telefon sistemidir. İletişim çağında olduğumuz bu dönemde, iletişimin büyük bir kısmını oluşturan telefonlara kurulan santraller sayesinde gelen aramaları otomatik gerçekleştirmekte ve büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Telefon santrali ile gelen aramaları yönlendirebilip, yönetebilirken, aynı zamanda şirketiniz bünyesinde de bu santrale bağlı farklı birimlerin dahili numaralara sahip telefonlar aracılığı ile ücretsiz iletişim sağlanmaktadır.

Telefon Santrali Üzerinden Nasıl Arama Yapılır?

Arama yapmak isteyen kullanıcının ahizeyi kaldırmasıyla birlikte işlemci kullanıcıya çevir sesi gönderir.
Kullanıcı, aramak istediği numarayı tuşlamasıyla abone kartına gelen sinyal, işlemciye iletilmektedir.
İşlemci, kullanıcının çevirmek istediği numarayı algılar ve aranan kişiye çaldırma sesi gönderir.
Aranan kişi çağrıyı cevapladığında işlemciye tekrar sinyal gider ve ortak alanda görüşme gerçekleştirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir