Görüntülü Diafon Sistemleri

Konutlar, Residence’lar ve çok sayılı blok ve de güvenlik noktalarından oluşan, konsiyerj hizmetlerinin de ön plana çıktığı komplex yaşam alanlarında kimi zaman güvenlik, kimi zaman iletişim, kimi zaman ise konfor ve yaşam kolaylığı gerektiren tüm alanlarda profesyonel ve etkin çözüm sunmaktayız.

Görüntülü Diafon Sistemleri OTEKNO ELEKTRONİK ve OTOMASYON Firmasının uzun yıllar boyunca profesyonel olarak hizmet verdiği çalışma kollarından bir tanesidir. Diafon Sistemleri nin tasarlanmasında tüm daire, blok ve güvenlik nokta sayıları, çevre güvenlik kameraları, access geçiş noktaları ve var ise konsiyerj hizmet noktaları göz önünde bulundurularak analog sistemler için bir kablolama topolojisi, ip sistemler için ise bir network topolojisi oluşturularak tüm sistem entegrasyonu ve projelendirilmesi OTEKNO ELEKTRONİK ve OTOMASYON mühendisleri tarafından yapılmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda.

Diafon Sistemleri içeriğinde resepsiyon hizmetleri, teslimat hizmetleri, ev temizlik hizmeti, seyahat danışmanlığı ve uçak bileti, otel rezervasyon hizmeti, oto kiralama, bilgilendirme hizmeti, fatura hizmeti, özel gün ve davet organizasyonu, kurye hizmeti, kuru temizleme, terzi ve lostra salonu, çiçek ve hediye gönderim organizasyonu, özel şoförlü havaalanı transferi, çilingir – cam gibi ihtiyaçlarda konut yardımı ve restoran rezervasyon hizmeti gibi konularda çözüm sağlanabilmektedir. Sistem ve firma tercihi yapılırken öncelikle ihtiyaç duyulan özelliklerin belirlenip bakım giderleri düşük, ihtiyaca yönelik ürünlerin ve satış sonrası hizmet konusunda kendini kanıtlamış firmaların tercih edilmesi, kullanıcıların yararına olacaktır.

Görüntülü Diafon Sistemleri Fiyatları

Diyafon sistemlerini birbirlerinden ayıran veya öne çıkaran bir takım temel özellikler bulunmaktadır. Alt yapıda analog ve ip sistemler olarak iki gruba ayrılsa da kullanıcı tarafındaki en belirgin farkları sesli ve görüntülü haberleşme imkanlarının olması; güvenlik, yönetim, resepsiyon, sosyal tesis noktaları v.b. gibi lokasyon sayılarının değişkenlik göstermesi; ekran büyüklüklerinin 4,3”, 7,0” ve 10,1” gibi değişik genişliklerde olmaları; bas-konuş veya handsfree (eller serbes) konuşma özellikte olmaları; mekanik butonlu, dokunmatik butonlu veya touch (dokunmatik ekranlı) modellerinin bulunması; var ise çevre güvenlik kameralarına bağlantı imkanı ve son zamanlarda gerçek bir ihtiyaç haline dönüşen ve ilerleyen teknoloji ile artık bir çok diafon sistemleri ile entegre edilebilen akıllı ev ve ofis otomasyon sistem opsiyonlarıdır. Görüntülü Diafon Sistemleri Fiyatları bu temel özellikler ile doğru orantılı olarak oluşmaktadır.

Diafon

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde ihtiyaçlarımız da aynı oranda değişmektedir. Herkes kendini evinde güvende hissetmek ister. Evini mümkün olduğunca güvende tutmak için teknolojinin getirmiş olduğu avantajları kullanmak isteriz. Günümüzde bu güvenlik önlemlerinin başındaki sistemlerden birisi de diafon sistemleridir. Kapımızı kimin çaldığının önemli olduğu kadar onu görebilmek, emin olabilmek daha önemlidir.

Elektirik sayacı yazıyorum, su saati okuyorum vs gibi söylemlerle kapımızı onları görmeden sadece istekleri doğrultusunda açabiliyoruz. Diafonların çalışma prensibi temelde merkez diafona bağlı şube diafonlar aracılığıyla gerçekleşir. Konuşma ünitesi üzerinde bulunan butona basıldığında konuşma durumuna geçilir.

Buton bırakıldığında ise dinleme durumuna geçilir. Yani kullanıcılar arasında tek yönlü iletişim sağlanır. Konuşmanın sona ermesinden sonra da diafon otomatik kapanır. Modeller kullanım yerine (iş yeri, apartman, taksi durağı vb.) ve ihtiyaca göre çeşitlilik gösterebilmektedir. Apartman diafonlarında daireler arası ve kapıcı arama temel işlev olmakla birlikte daha gelişmiş çeşitlerde kapı otomatiği kontrolü, yangın alarmı çalıştırma, asansör çağırma, çağrı yönlendirme, rahatsız edilmeme, site yönetimi veya diğer daireler ile mesajlaşma, yönlendirme ve görüntülü konuşma gibi özellikler de bulunabilmektedir.

Diafon sistemi ile aynı işlevlere sahip olan interkom sistemleri daha fonksiyonel bir yapıya sahiptir. Genellikle işyeri ve apartman gibi yerlerde, güvenliği sağlama amaçlı olarak da kullanılan interkom sistemleri, ihtiyaca göre çeşitlilik gösterir. Fonksiyonel ve modüler bir yapıya sahip olması nedeniyle bireysel ve çok kullanıcılı kullanıma uygundur.

Diafon Nedir?

Diafon nedir diye sorulduğunda teknik açıklaması genel telefon şebekesinden bağımsız çalışan, bir bina veya küçük bina koleksiyonunda kullanım için bağımsız bir sesli iletişim sistemidir şeklinde yapılsa da diafonun en genel tanımını bas-konuş prensibiyle çalışan bir telsiz gibi düşünülebilir. Diafonlar genellikle iş yeri ve apartmanlarda sesli iletişimi sağlamak için kullanılan dahili konuşma sistemlerinin temel öğesi olarak karşımıza çıkar ve de genellikle binalara ve araçlara kalıcı olarak monte edilir.

Ancak bu sistemlerin hemen hemen tamamı dahili bir kablolama altyapısı üzerinde çalışmaktadır. Farklı altyapı seçenekleri karşımıza çıksa da uzun vadeli istikrarlı bir sistem arayışınız var ise kablolu bir sistem en iyi çözüm sizin için en doğru tercih olacaktır. Diafon nedir diye sorulduğunda akla gelen diğer bir sistem interkom sistemleridir. Bu iki sistem çok karıştırılmaktadır. Diafon ve interkom sistemleri benzer amaçlara hizmet ederler. İnterkom sistemleri diafon sistemlerinin sahip olduğu tüm fonksiyonları kapsarken, diafon sistemleri band genişliklerinin ve altyapılarının kısıtlı olmasından ötürü her zaman interkom sistemlerinin vermiş olduğu hizmeti ve olanakları sağlayamazlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir